Pogoji uporabe

1. člen
Obvezno spoštovanje pravil spletnega portala Bloker
S prijavo na portal Bloker ste v celoti in popolnoma sprejeli tudi pravila portala Bloker in se zavezujete, da jih boste spoštovali. Članstvo in sodelovanje na portalu Bloker sta prostovoljna.

Upoštevanje teh pravil je obvezno za vse člane portala, sicer si uredništvo pridržuje pravico popravljati, prestavljati, združevati ali brisati sporočila in teme in/ali trajno ali za določen čas odvzeti članstvo brez predhodnega pojasnila ali obvestila.

2. člen
Članstvo in vzdevek

Pred registracijo dobro premislite, kateri vzdevek (uporabniško ime) želite imeti, saj naknadne spremembe uporabniškega imena z uporabniške strani niso možne. Za morebitno spremembo imena morate zaprositi uredništvo.

Ko postanete član portala Bloker, se vašega članstva več ne izbriše niti na vašo izrecno željo.

V primeru nespoštovanja pravil spletnega portala se vam članstvo začasno ali trajno deaktivira, kar pomeni, da ne morete več sodelovati na portalu.

Za svoja sporočila sami (tudi kazensko) odgovarjate. Uredništvo ali lastniki portala ne odgovarjajo za izjave in dejanja članov spletnega portala Bloker.

Pogoji sodelovanja veljajo enako za vse, ne glede na čas trajanja članstva, število sporočil posameznega člana in podobno.

Podvojene registracije (torej da ste na portal prijavljeni pod dvema ali več uporabniškimi imeni) niso dovoljene in se izbrišejo ali združijo.

3. člen
Prepoved žaljenja

Kakršnokoli žaljenje, podcenjevanje, norčevanje, uporaba kletvic, žaljivk, prostaških, opolzkih, sovražnih, grozečih ali kakorkoli drugače (direktno ali posredno) neprimernih izrazov ali sporočil ni dovoljena. V primeru nespoštovanja tega pravila lahko uredništvo kadarkoli in brez predhodnega pojasnila izbriše ali cenzurira sporočilo, opozori kršitelja ali mu deaktivira članstvo.
V ta namen se tudi shranjujejo IP naslovi.

Uredništvo se bo trudilo v čim krajšem času odstraniti kakorkoli neprimerna sporočila ali izraze, vendar sporočila ne izražajo pogledov in mnenj uredništva ali lastnikov portala. Če ste zasledili takšno sporočilo in še ni bilo umaknjeno oz. cenzurirano, vas prosimo, da nam to čim prej sporočite na elektronski naslov uredništva in dodate povezavo na stran ali komentar, kjer se takšno sporočilo nahaja. Če tako sporočilo opazite kot prijavljen uporabnik prosimo da greste pod opcije objave (zgoraj desno, puščica ki se prikaže) ter izbere opcijo Neprimerno.

4. člen
Varstvo intelektualne lastnine

Prepovedano je povpraševanje, iskanje in objavljanje kakršnihkoli podatkov, ki bi kršili pravo intelektualne lastnine oz. avtorskega prava.

5. člen
Tehnična pomoč

Za tehnična vprašanja (npr. vstavljanje slik oz. fotografij, slabo ali počasno delovanje, javljanje napak …) se obrnite na administratorja.

6. člen
Uporaba slovenskega jezika

Tako osnovni kot tudi internetni bonton velevata, da se pri pisanju sporočil potrudite in pišete v pravilni slovenščini, da vas lahko razumejo vsi člani. Uporabljajte tudi ustrezna ločila in pred oddajo sporočila le-tega še enkrat preberite in popravite morebitne napake. Neberljiva sporočila bodo popravljena ali umaknjena.

7. člen
Objavljanje vsebin
Skrajno prepovedano je objavljanje povezav do spletne vsebine ki vsebuje škodljivo vsebino za uporabnike, npr. viruse, trojance, ribarjenje in druge.
Skrajno prepovedano je objavljanje povezav do spletne vsebine ki vsebuje zakonsko prepovedano vsebino.
Uporabnik ki objavlja vsebino mora za to vsebino izbrati primerna področja. Vsebine z neprimernimi področji bodo urejena z strani uredništva.
Objavljana vsebina ki je neprimerna za mladoletne osebe ali ostale uporabnike in ne krši ostalih členov more biti označena z oznako NZDM (Neprimerno Za Delovno Mesto).

8. člen
Storitve spletnega portala Bloker
Spletni portal Bloker oz. njegovi lastniki ne prevzemajo odgovornosti za kakršno koli škodo ali težave, ki bi nastale z upoštevanjem nasvetov in podatkov na tej strani ali na straneh do katerih vodijo povezave na spletnem portalu Bloker. Vsi podatki in nasveti so informativne narave.

9. člen
Spletni portal je javni BETA fazi, kar pomeni da je še v razvoju. V primeru napak v delovanju strani se prosi da se obvesti administratorja.

10. člen
Sankcije

Sankcije v primeru nespoštovanja pravil spletnega portala Bloker so sledeče:
urejanje objav;
urejanje komentarjev;
začasna ali trajna onemogočitev prijava v portal;

Sledenja

Prijavite se in začnite spremljati vam zanimive vire in bodite obveščeni ko je nova objava
+ Novo sledenje
Primeri sledenj
Zanimivosti
Živali